Vége
2024. május 07. írta: nahelloka

Vége

 

nevtelen_terv_2.png

Ibolya és Piroska évtizedek óta barátnők voltak. Barátságuk még a falusi óvodában kezdődött, és az évtizedek során is kitartott.

Együtt sírtak, együtt nevettek. Süldőlányként megosztották egymással, ki kibe szerelmes. Szinte egyszerre mentek férjhez. Később ugyanabba a társasházba költöztek családjukkal, így mindennap láthatták egymást.

A két nő nemcsak a szépet és jót, hanem a nehézségeket is megosztotta egymással. Ibolya ott állt barátnője mellett, amikor az elveszítette a gyermekét. A teljesen összetört Piroskát nem hagyta magára, vigasztalta, törődött vele, amíg az ki nem heverte a csapást. Piri sem maradt adósa. Amikor Ibolya férje súlyos beteg lett, bevásárolt nekik, vigyázott a kisfiukra, segített, ahol csak tudott. 

Hát ilyen barátság volt ez. És ez most már ki fog tartani életük végéig. Pontosan tudták, hogy mindenben számíthatnak egymásra.

***

Ez a nap is úgy kezdődött, mint a többi. Ibolya és Piroska, mióta megözvegyültek, együtt szokták elkölteni szerény reggelijüket.

Ibolya barátnéját a tévé előtt találta.

- Nézd! - csillogott lelkesen Piri szeme. - Magyar Péter! - mutatott a tévére. - Micsoda fess, csinos, jó kiállású fiatalember! Ő aztán alkalmas arra, hogy elvezesse az országot! Kimegyek a tüntetésre, hátha láthatom őt élőben is!

- Megőrültél? - bosszankodott Ibolya. - Ilyen hülyeségekkel töltöd az időt! Nincs jobb dolgod? Úgyis Viktorra szavazunk, ne bohóckodj már.

- Micsoda? - kiáltott fel Piri. - Még hogy Viktorra! Szavazzon rá a rossznyavalya, a radai rosseb! Eladtad a lelked a krumpliért?

- Nekem legalább van lelkem, de neked már eszed sincs, teljesen elvette ez a nyikhaj gyerek! Vénségedre megbolondultál!

A két öregasszony kivörösödött fejjel állt egymással szemben, mint két felhevült gőzmozdony.

És bizony egyre csúnyább szavak hangzottak el, olyanok, amiket igazán nem oszthatok meg nyájas olvasóimmal. A lényeg, hogy Kovácsné Pirike és Bakosné Ibolya örökre összevesztek.

Így ért véget egy 70 éves barátság.

****

Reggel volt. Orbán Viktor kilépett ajtaján, indult a Parlamentbe. Magyar Péter napja is derűsen indult.

És egyiküknek sem volt a leghalványabb gőze sem arról, hogy ki az a Kovácsné Pirike és Bakosné Ibolya.

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyekparadicsoma.blog.hu/api/trackback/id/tr7518398297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása