A gyenge
2024. május 16. írta: nahelloka

A gyenge

nevtelen_terv_1_2.png

- Gyenge vagy - mondta megvetően Bea.

Izabella lesütötte a szemét. - Tudom - suttogta boldogtalanul.

- Tényleg nem értem, miért nem tudsz magadon uralkodni. Kövérnek lenni annyira undorító. Egészségtelen és csúnya. De engem az zavar a legjobban, hogy ilyen akaratgyenge vagy. Nem fogom szépíteni a dolgot. Barátnők vagyunk, úgyhogy lehetek veled őszinte. Bár nem tudom, minek barátkozok veled. Annak az öt embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb időt töltöd. Én nem akarok ilyen gyenge, dagadt ember lenni, mint te. Úgyhogy tudod, mit? Foggyále, aztán utána újra szóba állok veled.

Bea lendületesen távozott.

Izabella elkeseredetten nézte a sütit, amibe éppen beleharapott, amikor Bea bejött a konyhába. Azonnal meglátta, hogy már megint édességet eszik. És most cseszheti. Vége a barátságuknak. Megkeseredett a szájában a falat.

Bea, persze, erős. Ő ilyet sosem tenne. Nem eszik egészségtelen dolgokat. Igaza is van.
- Nem is érdemlem meg, hogy barátkozzon velem. - állapította meg Izabella szomorúan.

Bea végigcsattogott a folyosón, és bement a női vécébe. Még mindig remegett az idegességtől.
- Gyenge, szar ember! Nulla akaraterő! - sziszegte. Keze gyors mozdulatokkal tekerte a füves cigit. Volt benne gyakorlata. Naponta tépett be, elvégre ezt nem lehet máshogy bírni.

Melóban általában csak egyszer. A hülye Izabella miatt kell elpattintania ma még egyet.

- Hol van Bea, nem jön cigizni? - kérdezte egy kollegina.
- Tép - legyintett a másik -, menjünk. Majd a következő cigiszünetben kijön velünk.

Beának betépve nehezebben ment a munka, alig várta a cigiszünetet, már minden baja volt, érezte, hogy a kezei reszketnek. Mikor végre rágyújthatott, mélyre tüdőzte a cigifüstöt.
- Ezt máshogy nem is lehet bírni - állapította meg.

- Izabella miért nem jön soha cigizni?
- Mert nem dohányzik. A hülye. Hallottál már ilyet? Sőt! Még sosem tépett be! Azt mondja, nem narkózik! Mintha az a kis kóla, kis mariska, herka már drog lenne.

- Kávézni sem szokott.

- Hát nem - mondta Bea - nekem a szemem sem nyílik ki anélkül reggel. Tényleg, igyunk már egy kávét. Veszek energiaitalt is. Persze csak lightosat!

- A francba, túlpörögtem. Beveszek egy bogyót - mondta Bea, és fél marék Xanaxot öblített le egy kis Hellel.

Meló után este buli volt. Cuccozott, ivott. Imádott berúgni.

- Az az akaratgyenge, hülye Izabella biztos most is zabál. - állapította meg Bea. Már alaposan be volt baszva, tépve. - Ez az egészségtelen életmód fogja sírba vinni azt a dagadékot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyekparadicsoma.blog.hu/api/trackback/id/tr1918405497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása